fbpx

Zo maak je je interieur herfstklaar

Met een nieuw seizoen voor de deur verhuizen we van buiten naar binnen. De tuin verruilen we voor de bank in de woonkamer met kussens in warme tinten en zachte kleden op de vloer. Tijd om je interieur klaar te maken voor de herfst!

Indian summer in huis

Buiten wordt het frisser, tijd om het binnen gezellig te maken. Laat je inspireren door de bladeren aan de bomen die nu de mooiste kleuren hebben. Denk aan geel, oranje tinten en doorleefd (mango)hout. Met die warme herfsttinten kun je binnen nog even nazomeren. Wie durft gaat voor een bank in gele ribstof, die je combineert met grijze en zwarte accenten. Vind je dat iets te gewaagd? Draai het om en vul een neutrale basis aan met (oker)gele kussens of een vloerkleed.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

Spiegels zijn om meerdere redenen een goed idee in huis. Ze weerkaatsen het daglicht, zodat je huis lichter lijkt. Fijn nu het weer wat donkerder wordt. Spiegels geven je interieur ‘diepte’, waardoor een ruimte groter oogt. Het is een bekend stylistentrucje! Een aantal kleine spiegels staan erg decoratief bij elkaar, bijvoorbeeld boven dressoir Trevor. Kies voor één blikvanger, zoals een teakhouten spiegel met een doorsnede van 80 cm (!), en maak er een mooie compositie omheen.

Werkplek deluxe

Tijd om binnen wat klussen op te pakken die in de zomer zijn blijven liggen, zoals het maken van een werkplek in je woonkamer. Je wilt niet dat je werkplek uit de toon valt, bij de rest van je zorgvuldig samengestelde interieur. Daar weten wij wel raad mee! Woonserie Kyan is gemaakt van mangohout en metaal. Het hout heeft een warme uitstraling, perfect voor jouw kantoor aan huis. De kasten, (bijzet)tafels en wandplanken zijn een aanwinst voor je werkplek, én staan prachtig in je zithoek.

Zachte landing voor je voeten

Vind je het lastig om één geheel te maken van je zithoek? Een vloerkleed is dé oplossing! Zo kleed je je zithoek aan en maak je je woonkamer klaar voor een nieuw seizoen. Je haalt er letterlijk warmte mee naar binnen. Voor elke stijl – boho, natuurlijk of trendy – is er een vloerkleed te vinden. Om het wat speelser te maken, kun je meerdere kleden over elkaar leggen. Ook leuk: een vloerkleed onder je eettafel!

Nesteldrang

In de herfst cocoonen we op de bank met de kaarsjes aan. De gordijnen gaan steeds eerder dicht voor de lange, gezellige avonden. Daarover gesproken: gordijnen kunnen het ontbrekende puzzelstuk zijn in een interieur dat een beetje kaal oogt. Ze zorgen ook voor een goede akoestiek. Kies voor een neutrale basis met laminaat met een houtlook, woonaccessoires van doorzichtig glas en combineer met een mooie gordijnstof. Ga jij voor een effen kleur of een uitgesproken bloemprint?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen van Leen Bakker? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook of volg ons op Instagram!

Uitgelicht

Artikelen in dit thema