Zo maak je je huis kidsproof én trendy

Sinds de komst van de kinderen is je inrichting veranderd van een wow-interieur in een mwah-interieur. Stijlvol, trendy wonen versus rennende kinderen en rondslingerend speelgoed: het lijkt een onmogelijke combi. Toch is het mogelijk! Zo maak je je huis gezellig én kidsproof.

Tips voor een kidsproof huis

Opgeruimd staat netjes

Opruimen is het toverwoord. Zorg voor voldoende opbergruimte voor speelgoed. Met de hippe opbergkist Keet behoren struikelpartijen over rondslingerend speelgoed voorgoed tot het verleden. Ook deze multifunctionele kast met zowel deurtjes en lades als open vakken is ideaal voor het sorteren en opruimen van speelgoed. Het speelgoed achter gesloten deuren en de open vakken bovenin gebruik je voor decoratie, zoals fotolijstjes, vaasjes en je mooiste servies. Onbereikbaar voor grijpgrage handjes.

Opbergruimte

Speelhoekje

Reserveer een apart plekje in de woonkamer voor de kinderen en zorg dat het qua styling past bij de rest van het interieur. Houd je van vintage? Ga voor een ouderwets schoolbankje met een botanische poster. Is neutraal met één accentkleur meer jouw ding? Gebruik deze kleur dan ook in het speelhoekje. Zo wordt het speelparadijs onderdeel van je huiskamer.

Zachte meubelen met afgeronde hoeken

Om te voorkomen dat kinderen zich bezeren aan scherpe hoeken zijn zachte meubelen met afgeronde hoeken ideaal, zoals deze grijze fauteuil. Kies voor een bank met ronde hoeken van een stof die gemakkelijk afneembaar is, zodat koek, brood en andere etensresten eenvoudig verwijderd kunnen worden. Groot, klein, rond of vierkant, kussentjes heb je nooit genoeg en zorgen voor een zachte landing bij kleine klauteraars.

fauteuil

Afneembare vloer

Met kinderen in huis gaat er regelmatig een bekser drinken over de vloer. Maar de vloer heeft nog veel meer te verduren. Wat te denken van klei, verf, driewielers, skateboards en racende auto’s! Een laminaatvloer geschikt voor intensief gebruik is ideaal voor een gezellig, druk huishouden. Ga bijvoorbeeld voor deze moderne en eigentijdse laminaatvloer in bruineiken. Geluiddempend, gemakkelijk schoon te houden.

laminaatvloer

Veilige trap

Trappen hebben een grote aantrekkingskracht op kinderen. Daarom: veiligheid voorop! Een leuning, trapverlichting en/of antislip verflaag verkleinen de kans op glijpartijen. De meest effectieve (en ook meest stijlvolle) manier is het gebruik van antislip trapmatten. Die plak je over de huidige traptreden. Een extra beveiliging tegen uitglijden én je beschermt je trap tegen slijtage.

Groentjes

De plantentrend die al een tijdje meegaat, is lastig in een huis met kinderen. Denk aan afgescheurde blaadjes onder de vensterbank en potgrond in de vloerbedekking. Wil je toch een groen huis? Hang je planten in mandjes aan het plafond of groepeer potten op planken (hoog) aan de muur. Go green!

Altijd op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen van Leen Bakker? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook of volg ons op Instagram!

Uitgelicht

Artikelen in dit thema