fbpx

Zo kies je de juiste laminaatvloer

Bij het kiezen van een laminaatvloer zijn vier aandachtspunten. Wanneer je deze punten goed in overweging neemt, weet je zeker dat je het juiste laminaat kiest.

Tips bij het kiezen van een laminaatvloer

1. De grootte van de ruimte
Om meer ruimte in de woonkamer of keuken te krijgen, hoef je niet meteen aan een uitbouw of serre te denken. Door rekening te houden met de legrichting van je vloer kun je de ruimte optisch groter doen lijken.

Een lichte laminaatvloer laat je kamer groter lijken doordat deze het licht reflecteert. Een donkere laminaatvloer staat in een grote ruimte heel goed en straalt warmte en gezelligheid uit. Vergeet de finishing touch niet en kies voor hoge plinten voor net dat beetje extra allure.

Laminaatvloer

2. Lichtinval van buitenaf
Naast het gebruik van de ruimte is het ook belangrijk om rekening te houden met de lichtinval van buitenaf. Licht op een lichte vloer reflecteert en vergroot. Licht op een donkere vloer absorbeert en verkleint.

Leg het laminaat in de richting van de grootste lichtbron. Dit zorgt optisch voor het grootste effect. Wil je je ruimte langer doen lijken? Leg het laminaat in de lengte (verticaal). Wil je een smalle ruimte breder doen lijken? Leg het laminaat in de breedte (horizontaal).

3. Het gebruik van de ruimte
Laminaat is geschikt voor elke ruimte in huis. Zelfs in relatief vochtige ruimtes zoals de badkamer of keuken. Maar het soort laminaat dat je kiest is afhankelijk van het gebruik van de ruimte. Wanneer je laminaat in de woonkamer legt, met zware meubels en veel mensen die erop lopen, dan is een laminaatvloer in de categorie normaal tot zwaar gebruik aan te raden.

In een slaap- of logeerkamer adviseren we een laminaatvloer voor licht tot normaal gebruik. Maar in een kinderkamer waar veel gespeeld wordt, moet de vloer wel tegen een stootje kunnen. Breng daarom voor aanschaf van een laminaatvloer het gebruik van de ruimte in kaart.

Laminaatvloer kinderkamer

4. Je woonstijl
Heb je opvallende moderne meubels of donkere muren? Hou de vloer dan neutraal en kies voor robuuste brede planken. Maar wanneer je lichte, landelijke meubels hebt, is een donkere vloer met houtlook weer heel mooi, omdat hierdoor je meubels nog meer opvallen. Modern of klassiek, voor elke stijl is er een passende vloer.

Producten in dit artikel

Altijd op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen van Leen Bakker? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook of volg ons op Instagram!

Uitgelicht

Artikelen in dit thema