Zo deel je je kledingkast in

Je hebt een kledingkast aangeschaft die bij jou past, maar hoe ga je die indelen? Hoeveel legplanken heb je nodig en waar laat je je schoenen, sieraden en riemen? Met onderstaand stappenplan is de klus zo geklaard.

kledingkast
Afgebeeld: kledingkast Sprint

Een opgeruimde kledingkast in 5 stappen

Stap 1: Creëer ruimte

Haal alle kleding uit de kast en gooi het op je bed. Het is tijd om op te schonen. Je neemt elk kledingstuk in handen en bedenkt bij elk item of het je blij maakt of niet. Zo ja, dan houd je het item. Zo niet, dan doe je het weg. Regel: draag je het al meer dan een halfjaar niet? Weg ermee!

Stap 2: Sorteer kleding

Sorteer winter- en zomerkleding en maak twee keer per jaar je kledingkast winter- of zomerproof. Kleding die je niet draagt, berg je tijdelijk op in bakken onder je bed of in dozen bovenop je kledingkast. Sorteer daarna per item. Broeken bij broeken, shirts bij shirts. Wanneer je echt op dreef bent, sorteer je ook op kleur.

Bedenk: hoe kleiner de kast, hoe meer kleding je opvouwt. Hoe groter de kast, hoe meer kleding je ophangt.

Stap 3: Maak je kast klaar

Zorg voor voldoende kledinghangers, planken en lades. Om te voorkomen dat alles in lades gaat schuiven gebruik je lege dozen of manden. Plak labels op de lades en benoem de categorie. Zo weet je precies wat waar hoort. En je huisgenoten ook.

Stap 4: Sorteer schoenen

De kleding kan in de kast worden gelegd en gehangen. Aan de linkerkant hang je de zwaardere en langere items en aan de rechterkant de lichtere en kortere items. Zo houd je overzicht.

Speciaal voor schoenen zijn er schoenenmanden. Ze nemen weinig ruimte in en je haalt de schoenen er eenvoudig in en uit. Plaats de schoenen die je veel draagt binnen handbereik. Je kunt ook de schoenen in de originele schoenendoos opbergen (stofvrij!) en onderin je kast opstapelen. Vergeet ze niet te labelen, anders grijp je vaak mis. Heb je echt veel schoenen? Ga dan voor een aparte schoenenkast met heel veel bergruimte en klaplades.

Kledingkast inrichten
Wist je dat je deze Stock kast zelf kan samenstellen? In 4 simpele stappen naar jouw ideale kledingkast.

Stap 5: Geef accessoires een plek

Geef accessoires zoals sieraden, sjaals en riemen een mooi plekje. Heeft de kast een deur die naar buiten open gaat? Bevestig aan de binnenkant haakjes en lades. Mooie accessoires en je favoriete kleding mogen best worden gezien en hang je aan een decoratieve ladder of design kledingrek.

Fijne kledingkasten volgens onze klanten

Producten in dit artikel

Altijd op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen van Leen Bakker? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook of volg ons op Instagram!

Uitgelicht

Artikelen in dit thema