Trend: rijke stoffen en kleuren

Wonen in een kasteel is voor velen een onbereikbare droom. Maar dromen zijn niet altijd bedrog (sorry, Marco). Met een paar kleine aanpassingen creëer je het kasteelgevoel gewoon in jouw huiskamer.

De terugkeer van velours en fluweel

Glimmende stoffen zoals (rib)fluweel en velours en diepe warme kleuren zoals goud en bordeauxrood zijn terug van weggeweest. Ze geven je huis direct een ‘rijk’ gevoel dat doet denken aan vervlogen tijden. We laten zien hoe je die stoffen kunt toevoegen aan je huis zonder dat het kitscherig wordt.

Val op met een fluwelen bank

Het toevoegen van rijke stoffen en een diep kleurenpalet past bij elke woonstijl. Maar wees wel subtiel en maak keuzes. Pak bijvoorbeeld één meubel aan. Is je bank toe aan vervanging? Durf te gaan voor deze roodfluwelen bank en het resultaat is indrukwekkend. Houd de omgeving verder rustig. Zo komt de bank goed tot zijn recht en wordt het geen hysterisch geheel.

Rijke stoffen

Spreekt de stijl je aan, maar ben je nog niet toe aan een meubel switch? Door het toevoegen van onderstaande accessoires in diepe, rijke kleuren bereik je hetzelfde effect.

1. Vaasjes
Zet luxe accessoires in de vensterbank of op tafel. Zoals dit glimmende decoratieve flesje. Gebruik het als vaasje met of zonder bloemen. Maak een extra statement door er meerdere bij elkaar te zetten.

2. Canvas
Kunst aan de muur is het ultieme middel om karakter en levendigheid te geven aan je interieur. Met dit canvas genaamd ‘Oude meesters’ aan de muur heb je meteen de juiste warme sfeer te pakken.

3. Sierkussens
Sierkussens kun je ook opgestapeld in een vitrinekast leggen. Kies bijvoorbeeld voor dit sierlijke kussen in zwart en goud.

4. Gordijnen
Dit kant en klare gordijn in rood zorgt voor een stijlvolle uitstraling, terwijl je er tegelijkertijd een verduisterde ruimte mee kunt creëren.

Gordijn Nadia - rood - 220x140 cm (1 stuk)

€24,99

Gordijn Nadia - rood - 220x140 cm (1 stuk)

5. Vloerlamp
Deze stoere bronskleurige lamp met een voet oogt een tikje industrieel, maar past door zijn diepe en warme kleuren perfect bij de trend.

Koop niet alleen nieuwe accessoires, maar kijk ook eens op zolder. Misschien liggen er nog reissouvenirs of erfstukken van je oma die heel goed bij deze woonstijl passen. Hoe persoonlijker, hoe warmer.

Altijd op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen van Leen Bakker? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook of volg ons op Instagram!

Uitgelicht

Artikelen in dit thema