fbpx

Tips bij het inrichten van een kleine slaapkamer

Van bezemkast naar volwaardige slaapkamer. Is jouw slaapkamer nauwelijks groot genoeg voor een tweepersoonsbed? Met deze tips kun je je slaapkamer groter doen lijken.

Kleine slaapkamer? Inrichten doe je zo

Tip 1: spiegeltje, spiegeltje aan de wand
In een kleine slaapkamer is een spiegel jouw beste vriend. Door er een op te hangen lijkt je slaapkamer optisch groter én door het reflecterende daglicht oogt je slaapkamer ruimer.

Spiegel Tess - zwart - Ø43 cm

€29,99

Spiegel Tess - zwart - Ø43 cm

Tip 2: opbergruimte onder je bed
Wanneer je slaapkamer net groot genoeg is voor een bed, is opbergruimte onder je bed een fijne bijkomstigheid.

opbergruimte bed slaapkamer

Deze boxcombinatie is niet alleen comfortabel, maar biedt ook veel opbergruimte! De matrassen zijn met behulp van een handvat eenvoudig op te tillen waardoor er ruimte ontstaat om bijvoorbeeld je beddengoed of seizoensgebonden textiel in op te bergen.

Tip 3: ga voor een kledingrek
Wij snappen maar al te goed dat niet iedereen gezegend is met een enorm grote slaapkamer waar plek is voor een walk in closet. Een goede optie is daarom de ‘walk-by closet’, oftewel een kledingrek. Heb je teveel schoenen in het bezit? Geen probleem! Ook die kun je kwijt op het handige plankje.

Kledingrek Riso - wit

€69,95

Kledingrek Riso - wit

Tip 4: benut je wanden
Heb je op de grond weinig ruimte? Werk dan de hoogte in door bijvoorbeeld wandplanken op te hangen.

Tip 5: zorg voor voldoende licht
Daglicht doet wonderen voor een kleine slaapkamer. Dit maakt de ruimte optisch groter én het zorgt voor een fris en luchtig geheel. Komt er in jouw slaapkamer niet veel daglicht binnen? Kies dan voor sfeervolle verlichting, zoals een mooie hang- of tafellamp.

Producten in dit artikel

Tip 6: gebruik lichte kleuren
Door lichte en neutrale kleuren te gebruiken kun je een ruimte groter doen lijken. Denk aan offwhite, wit of beige. Natuurlijk kun je wel wat accentkleuren gebruiken om het geheel wat ‘op te leuken’. Denk bijvoorbeeld aan een vrolijk gekleurd dekbedovertrek of vloerkleed.

Tip 7: alternatieven voor een nachtkastje
Een nachtkastje is handig, maar helaas past het niet altijd naast je bed. Wil je toch een glas water naast je bed of een nachtlampje neerzetten? Dan is een kruk een goed alternatief. Heb je ruimte over aan het voeteneind? Denk dan eens na over een bankje achter je bed. Het staat niet alleen leuk, maar is ook praktisch.

bankje

Tip 8: less is more
Tot slot: less is more (wellicht wat cliché, maar oh zo waar). Een slaapkamer die tot de nok vol staat zorgt voor een rommelig geheel. Laat alle overbodige accessoires achterwege en ruim al je ‘rommel’ op in manden, lades of dozen.

Producten in dit artikel

Altijd op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen van Leen Bakker? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook of volg ons op Instagram!

Uitgelicht

Artikelen in dit thema