Stylingtip: have a lovely BBQ season

Zodra de temperatuur het toelaat, eten we niet alleen graag in de tuin, we koken ook steeds vaker in de buitenlucht. Barbecues zijn tegenwoordig complete buitenkeukens. Een maaltijd maak je dus van begin tot eind gewoon buiten. Richt je tuin of balkon barbecueproof in en je geniet er het hele buitenseizoen van. Zo is elke maaltijd een feestje.

Tips voor een aangeklede barbecueparty

We snappen dat je je barbecuekunsten wilt showen aan vrienden en familie en helpen je daar maar al te graag bij. Een goede voorbereiding is het halve werk en comfort is hierbij het toverwoord! Houd rekening met voldoende kookruimte op de barbecueplek. Maak gebruik van een tafel (tevens oppottafel) waarop je barbecue-accessoires, salades en vleesschalen kwijt kunt. Heb je ruimte om accessoires aan een muur of schutting te bevestigen? Hang dan een afsluitbaar kastje op. Hierin kun je je barbecue-accessoires het hele seizoen opbergen. Zo heb je ze altijd binnen handbereik.

Musthaves voor een gezellig barbecuefeest

Producten in dit artikel

Je barbecuegasten

Een grote buitentafel en comfortabele eetstoelen met zachte tuinkussens nodigen uit om elke zomeravond een feestelijke barbecuemaaltijd te bereiden. Onverwachte gasten op de stoep? Gezellig, geen probleem! Met wat klapstoelen in de schuur kan iedereen gewoon aanschuiven.

barbecue

Het stylen van je barbecuefeest

Maak van jouw grillfeest een groot succes met originele styling.

– Dek niet de tafel maar zet vorken, messen en lepels in glazen potten met een versierd touwtje erom op tafel. Iedereen kan zelf pakken.
– Presenteer de sauzen niet in de originele verpakking maar bied ze aan in lege jampotten die je kunt afsluiten. Zoveel sfeervoller en helemaal leuk wanneer je er een handgeschreven label aanhangt.
– Maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk en zorg dat iedereen zijn eigen drinken kan pakken. Vul verschillende tappen met water, limoen, munt of fruit en zet flessen wijn en flesjes bier in emmers met ijs klaar.
– Begint het onverwachts te waaien? Hou er rekening mee dat kaarsen uitwaaien. Kies voor windlichten of elektrische waxinelichtjes. Decoratieve lichtsnoeren kunnen natuurlijk ook.

Laat het barbecuefeest maar beginnen!

eten op tafel

Altijd op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen van Leen Bakker? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook of volg ons op Instagram!

Uitgelicht

Artikelen in dit thema