fbpx

Style de kinderkamer: 5 trends

Het ene moment sta je met een bolle buik een babykamer in te richten en het andere moment loopt je spruit met een grote schooltas de deur uit. Is het tijd om van de babykamer een stoere jongenskamer of een romantische meidenkamer te maken? Dit zijn de trends.

5 kinderkamertrends van nu

Trend 1: Lichte kleuren

We zien al enige tijd de wit-trend in de kinderkamer en dat blijft de komende tijd ook nog wel even. De lichte beige- en wittinten zorgen voor rust en dat is fijn voor drukke rondspringende bengels. Het botanische groen in combinatie met fris wit is populair. Uitgekeken op een bepaalde kleur? Met nieuw textiel geef je de stoere jongenskamer en de romantische meidenkamer eenvoudig een nieuwe look. De meubelen zijn meer unisex, steeds minder specifiek voor jongens of meisjes. Een bed, kast en bureau zijn in basis stoer en worden met vloerkleden, kussens en dekbedovertrekken in je favoriete kleur aangekleed.

Bedstee

Trend 2: Eerlijke houtsoorten

Duurzaamheid is een trend die ook zijn intrede doet in de kinderkamer. Zowel in de stoere jongenskamer als in de romantische meidenkamer vertaalt zich dat in grove licht houten bedden en kasten gemaakt van eerlijke houtsoorten. Vaak zijn de noesten in het hout nog zichtbaar. Zoals bij dit stapelbed uit de Pino-collectie, vervaardigd uit massief Scandinavisch grenen. In combinatie met ijzeren pootjes of metalen lockers geef je de stoere jongenskamer een industriële sfeer. Combineer het bed met een romantisch hartjes dekbed en prinsessen voelen zich in de zevende hemel met hun nieuwe slaapplek.

Trend 3: Hoogslapers

Bedden zijn niet alleen om in te slapen maar ook om in te spelen. Naast de bekende lage kinderbedden zien we veel hoogslapers met speel, logeer- en/of opbergfuncties. De Nederlandse slaapkamers zijn niet erg groot dus het is fijn ruimte te besparen.

Wat voor soort hoogslapers zien we? De bedstee is terug van weggeweest. Een echte eyecatcher in de kinderkamer en een heerlijke knusse plek om in te slapen.

Dé trend van dit moment is een bed omgetoverd tot huisje. Kortom: een huisbed. Een huisbed is een fantastische plek om met vriendjes en vriendinnetjes te spelen. Blijft er iemand logeren? Geen probleem. Het huisbed met uitschuifbaar onderbed is geschikt voor logeerpartijtjes. Boombed Guusje in whitewash massief grenen is voor de ondernemende kinderen. Dit avontuurlijke bed met een trapje en dak lijkt op een echte boomhut midden in het bos.

hoogslaper

Trend 4: Sterrentrend

Sterren mogen in een kinderkamer niet ontbreken. Je komt ze tegen op lampenkappen, gordijnen, beddengoed, kussens en vloerkleden.

Producten in dit artikel

Trend 5: Botanisch

Haal de natuur in huis en kies voor het thema botanisch. Met platen aan de muur die je nog wel kent uit je biologielokaal en botanische prints op dekbedden en kussens. Creëer wat extra zuurstof in de kinderkamer met hangplanten aan het plafond of een potplant op een vintage krukje. Deze planten kun je tegenwoordig gewoon vinden in onze winkels!

Altijd op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen van Leen Bakker? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook of volg ons op Instagram!

Uitgelicht

Artikelen in dit thema