fbpx

Praktische shopping guide: zo kies jij de juiste bank

Er is zoveel keus op het gebied van banken. Ga je voor een 2,5-, een 3- of zelfs 4-zitsbank? Twee losse banken? Of toch liever een hoek- of loungebank?
hoe kies je de juiste bank - chelsea hoekbank

Meten is weten

First things first. Kijk eerst hoeveel plek je in je huis hebt. Ga aan de slag met een rolmaat en zorg ervoor dat je weet hoe breed en lang je bank maximaal mag zijn. Gebruik kranten of tape om de afmetingen van je potentiële bank te markeren. Onthoud dat banken in een showroom er vaak kleiner uitzien dan als ze in jouw woonkamer staan.
bank - juiste afmeting kiezen - bank maat aftapen
Verder is een stelregel: heb je een grote woonkamer, plaats dan ook een grote bank. Zo voorkom je dat je bank ‘verzuipt’ in de ruimte. Andersom geldt dat in een kleine woonkamer wel een grote bank kan staan, mits de ruimte niet helemaal vol staat met ander meubilair.

Hoekbank of bank?

Een belangrijke vraag: ga je voor een ‘gewone’ bank of hoekbank? Het voordeel van een ‘gewone bank’ is dat je ‘m gemakkelijk kunt verschuiven naar een ander plekje in de woonkamer. Bij een hoekbank wordt dit vaak wat lastiger, omdat je ‘m vaak door de hoek geen ander plaatsje kan geven.

hoe kies je de juiste bank - bank bronx groen

Het voordeel van een hoekbank is dat je er heerlijk op kunt ‘bankhangen’ en dat er voldoende plek is voor de hele familie. Daarnaast zorgt een hoekbank voor een ruimtelijk gevoel, omdat je waarschijnlijk op de hoekbank na niet heel veel andere meubelstukken nodig hebt. Door één meubelstuk te kiezen creëer je rust in de ruimte.

grijze Hoekbank Tom

Banken testen

Of je nu op zoek bent naar een grote hoekbank in je woonkamer of een leren bankstel, er is voldoende keuze. Maar hoe maak je nu de juiste keuze?

Nadat je hebt opgemeten hoeveel plek je hebt in je huis, is het verstandig dat je banken gaat testen. Comfort is een belangrijke factor bij het kiezen van je nieuwe bank. Wil je een bank met een lage zit, of juist met een hoge? Ga je voor stof of leer? Wil je een diepe zit of een smalle? Een harde of een zachte bank? Lange mensen vinden het vaak fijn om een wat diepere, hoge zit te hebben bijvoorbeeld.

donkergrijze / antraciet bank tom

Weet je niet precies wat je zoekt? Ga proefzitten in de winkel! Je komt er gauw genoeg achter wat je fijn vindt en wat juist niet.

Kleur- en stijlwijzer

Denk tot slot na over de stijl en de kleur van de bank. Ga je voor modern of klassiek? Voor neutraal of juist kleurig? Een veilige keus is grijs of zwart. Zo kun je met behulp van accessoires eenvoudig kleur toevoegen.

hoe kies je de juiste bank - kleur bank neutraal - hoekbank aberdeen

Kijk ook naar de kleur vloer of het vloerkleed waar je bank op komt te staan.
Wil je je bankstel als blikvanger van je interieur? Kies dan een opvallende kleur of stof en houd de rest van je interieur rustig.
zo kies je de juiste bank - bank kleur geel - bank jack

Umix configurator

Wil je een opvallende bank bestaande uit verschillende kleurelementen en stoffen? Dat kan met de Umix configurator. Hiermee kun je jouw bank naar eigen wens samenstellen. In een paar stappen creëer jij een uniek meubelstuk. Er zijn tal van opties, dus je kunt oneindig combineren!

zo kies je de juiste bank - umix configurator - modulaire bank brooklyn

Wil je meer informatie over onze banken op maat? Lees dan onze blog over modulaire banken.

Altijd op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen van Leen Bakker? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook of volg ons op Instagram!

Uitgelicht

Artikelen in dit thema