fbpx

Praktisch: tuinmeubelen onderhouden

Of je nu wicker, kunststof of metaal hebt gekozen voor je tuinset: je wilt er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Neem daarom ook de tijd voor onderhoud, dan gaan je tuinmeubelen extra lang mee.

Tuinmeubelen onderhouden doe je zo!

Hieronder vind je een overzicht van de materialen in onze collectie met bijbehorende onderhoudstips.

Wicker

Je ziet ze veel en ze blijven ook nog wel even: de trendy tuinmeubelen gemaakt van gevlochten kunststofvezels, ook wel wicker genoemd. Wicker is onderhoudsvrij, licht, weerbestendig, kleurvast en uv-bestendig. Deze tuinmeubelen hebben genoeg aan regelmatig schoonmaken met water en zeep. Gebruik hiervoor een doekje. Niet met een hogedrukreiniger!

Wicker

Aluminium

Aluminium tuinstoelen en -tafels zijn sterk, licht en roestvrij. Je kunt ze het hele jaar buiten laten staan. Maar vergeet niet af en toe de meubelen af te nemen met warm water en zeep. Maak dan gebruik van een doekje. Zo blijven ze lang mooi.

onderhoud tuinmeubels aluminium

Metaal

Denk je bij metaal aan roest? Niet doen, want wie wie metaal goed onderhoudt, heeft daar géén last van. Maak deze tuinmeubelen schoon met water, zeep en een zachte borstel. Geen harde, dan beschadig je het metaal. En als het na een heerlijk lang buitenseizoen weer tijd is om de meubelen op te bergen, gebruik je natuurlijk praktische tuinsethoezen en loungesethoezen waarmee je alles kunt afdekken.

tuinmeubelen onderhoud metaal

Kunststof

Alle kunststof tuinmeubelen reinig je met water en een reinigingsmiddel. Omdat vorst grote invloed heeft op kunststof, is het verstandig deze meubelen in de winter op een droge plek te stallen, zoals een tuinhuis.

tuinmeubelen onderhoud - onderhouden tuinmeubelen kunststof

Rope

Ook voor dit materiaal geldt: het product is onderhoudsvriendelijk. Gebruik lauw water en zeep om je tuin- of loungeset schoon te maken. Doe dit niet met een hogedrukreiniger.

tuinmeubelen onderhouden - rope

Kussens

Het is belangrijk om je kussens te beschermen tegen weer en wind. Zo geniet je langer van je tuinmeubelen. Berg je kussens op in een kussenbox of een kussenhoes.

onderhoud tuinmeubelen - kussens voor de tuin onderhouden en bewaren

Tuinmeubel- en parasolhoezen

Wil je je meubels extra beschermen? Maak gebruik van tuinmeubelhoezen. Maar niet alleen de tuinmeubelen, ook de parasol wil je lang mooi houden. Parasolhoezen zijn waterdicht en uv-bestendig, wat ervoor zorgt dat je parasol in optimale conditie blijft, ook als het weer even niet zo mooi is.

Onderhoudsmiddelen

Producten in dit artikel


Heb je nog geen tuin- of loungemeubelen voor de tuin? Bekijk ons complete tuinassortiment. Weet je nog niet welke set bij jouw stijl en in jouw buitenruimte past? Doe dan onze tuintest.


Altijd op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen van Leen Bakker? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook of volg ons op Instagram!

Uitgelicht

Artikelen in dit thema