Praktisch: how to – een opgeruimd huis

Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. Maar, hoe zorg je ervoor dat je al je spullen netjes kunt opbergen? Trendy manden en opbergers zijn dé perfecte oplossing.

Opgeruimd staat netjes

Je huis opruimen is een klusje dat je misschien al te lang hebt uitgesteld en waar je tegenop ziet. Maar wanneer je hele huis weer spic en span is, zul je blij zijn dat je het eindelijk hebt aangepakt.

Zo begin je met je huis opruimen

Maak allereerst echt tijd vrij om op te ruimen. Je zult zien dat het best een hele taak is. Probeer niet alles in één keer op te ruimen, maar ga per kamer aan de slag. Zorg voor kleine, afgebakende projecten, zodat je het overzicht houdt.

Vind je het moeilijk om aan een stuk door op te ruimen? Stel een timer in van bijvoorbeeld een half uur of drie kwartier om gefocust op te ruimen en beloon jezelf daarna met 5 minuten pauze. Na drie sessies kun je een langere pauze nemen en bijvoorbeeld een stukje gaan wandelen of even ontspannen met een kop koffie.

Opruimtip: maak een ‘opruim playlist’ met jouw favoriete, vrolijke muziek. Zo wordt opruimen ineens een stuk leuker.

Opbergmand art for kids

Praktisch en stijlvol

Als je bezig bent met een voorjaarsschoonmaak, hoef je niet à la Marie Kondo rigoureus spullen weg te geven of weg te gooien. De oplossing voor rondslingerende spulletjes zijn handige, en vooral modieuze, opbergmanden. Ze zijn praktisch, want je kunt er allerlei dingen in kwijt én staat ook nog eens super stijlvol in je interieur. In deze manden die gezien mogen worden krijgt alles een eigen plekje.

Trendy opbergmanden

Opbergers en opbergkisten kun je overal in je huis gebruiken. In de woonkamer voor tijdschriften, dekentjes of rondslingerende duplosteentjes, maar ook in de slaapkamer als wasmand. Leuk voor in de kinderkamer: een echte speelgoedkist. Dat maakt het opruimen voor kids ook meteen een stuk makkelijker! Heb je veel losse spullen die je ergens kwijt moet? Denk dan eens na over kleine opbergboxen voor in de boekenkast. Dat ziet er stijlvol uit en je kunt er ook nog eens tijdschriften, pennen, oplaadsnoeren en gadgets in kwijt. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Musthave opbergers

Producten in dit artikel

Hét item van 2017: de bakkerskast

Daar is ‘ie weer: de bakkerskast. Deze fijne kast ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook nog eens functioneel. Ideaal voor in de (bij)keuken of woonkamer.

Bakkerskast

Altijd op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen van Leen Bakker? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook of volg ons op Instagram!

Uitgelicht

Artikelen in dit thema