Inspiratie: we love nature

Wil je het ultieme buitengevoel in je eigen woonkamer ervaren? Creëer dan je eigen urban-jungle met natuurlijke materialen als hout, rotan, leer en katoen. Zo breng jij buiten naar binnen!

Groen in huis

Word jij ook zo blij van de groene walhalla’s die je vaak voorbij ziet komen op Pinterest en Instagram? In een handomdraai verander je jouw woonkamer in een gezellige, groene oase.

Je kunt natuurlijk een muur groen verven, maar wat dacht je van hippe, groene meubels en accessoires? De donkergroene fauteuil Vita geeft jouw interieur een natuurlijke retro look. Ook leuk: het groene vloerkleed Edenfield of de groene Karlsson wandklok Minimal.

Als finishing touch: kleed je woonkamer aan met veel planten. Zo zorg je voor de ultieme ‘tuinsfeer’! De planten kun je kwijt op tafels en bijzettafels, maar ook op de grond. Speel ook met de formaten van de planten en creëer een heuse plantenjungle in je woonkamer.

Umix bank groen

Materialen combineren

Om een natuurlijke sfeer te creëren in je huis kun je gebruikmaken van materialen die uit de natuur komen. Heb je naast de voor de hand liggende materialen zoals hout en leer ook weleens gedacht aan sisal (tropisch touwachtig vezel), staal, katoen, rotan en kurk? Op deze manier ontstaat er een robuuste, bijna industriële stijl. Door leer te combineren met staal ontstaat er een mooie materialenmix met veel contrast. Het resultaat? Industrieel, en toch eigentijds.

Het is leuk om deze verschillende materialen met elkaar te mixen. Combineer bijvoorbeeld een lederen fauteuil met een furry Living kussen en een robuuste, vierkante munggurhouten salontafel.

natuurlijk wonen

Om ervoor te zorgen dat het niet een té donker geheel wordt, is het belangrijk dat er genoeg licht is in de kamer. Heb je weinig licht van buitenaf? Werk dan met spiegels om de ruimte groter en lichter te laten lijken.

Mix & match met accessoires

Oké, het groen is aanwezig en je hebt gespeeld met verschillende materialen. Nu is het tijd voor de accessoires! Ook hier kun je lekker mixen en matchen met allerlei materialen.

Een houten bijzettafeltje in een natuurlijke vorm op een wit vloerkleed van schapenhuid zorgt voor een knusse uitstraling. Je waant je onmiddellijk in de blokhut van een Franse houthakker.

Alle tips toegepast? Dan kun je 24/7 ‘buiten’ zitten, in je eigen gecreëerde woonkamertuin.

Producten in dit artikel

Altijd op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen van Leen Bakker? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook of volg ons op Instagram!

Uitgelicht

Artikelen in dit thema