fbpx

Het fijnste beddengoed voor je kleine spruit

Het kiezen van het juiste beddengoed kan nog best een lastige opgave zijn. Het moet je kind lekker warm houden, maar bovenal moet het beddengoed veilig zijn.

Wel of geen dekbed?

Is jouw zoon of dochter nog geen 2 jaar? Gebruik dan geen dekbed, maar een dekentje of babylaken.

Is je kind ouder dan 2 jaar, dan kun je een dekbed aanschaffen. Deze schaf je over het algemeen aan als je kind de overstap maakt van een ledikant naar een ‘gewoon bed’. Doordat kinderen het ’s nachts vaak warmer hebben dan volwassenen is het verstandig om een ventilerend dekbed te kopen. Een katoenen dekbed is uitermate geschikt, omdat het goed vocht opneemt. Daarnaast is dit type dekbed wasbaar, wat handig is bij kleine ongelukjes. Ook als je kind last heeft van allergieën is een katoenen of synthetisch dekbed de juiste keuze (kan in de wasmachine).

dekbedden

Het juiste kindermatras

Doordat (jonge) kinderen veel slaap nodig hebben, is een goed matras belangrijk. Maar waar moet je onder andere op letten bij de aanschaf van zo’n matras?

– Handig: een matras met afritsbare hoes. Spugen of bedplassen, elk kind heeft er weleens last van. Gooi de hoes in de wasmachine en was ‘m op tenminste 60 graden (tegen huisstofmijt).
– Let op dat de dikte van het matrasje minimaal 10 cm is.
– Een matras mag niet te zacht, maar zeker ook niet te hard zijn. Benieuwd hoe je dit kunt checken? Leg een vlakke hand op het matras. Als je hand 1 tot 2 cm wegzakt dan is het matras geschikt.

beddengoed kind
Afgebeeld: bed Ties, dekbedovertrek stippen en grijs dekbedovertrek.

Een hoofdkussen, ja of nee?

De allerkleinsten onder ons hebben geen hoofdkussen nodig. Zo lang je kind er niet expliciet om vraagt is een hoofdkussen overbodig. Over het algemeen schaffen ouders een hoofdkussen aan als het kind tussen de 2 en 3 jaar oud is.

Groot genoeg voor een dekbed, tijd voor een leuk overtrek!

Wanneer je kindje groot genoeg is om onder een dekbed te slapen, kun je gaan beginnen met het uitzoeken van een leuk dekbedovertrek.

Producten in dit artikel

Altijd op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen van Leen Bakker? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook of volg ons op Instagram!

Uitgelicht

Artikelen in dit thema