Handige woonoplossingen voor de feestdagen

Altijd handig, een checklist om in de drukste periode van het jaar te kijken of je echt klaar bent voor de feestdagen. Heb je aan extra stoelen gedacht? En waar gaat iedereen slapen? Geen nood, de oplossingen zijn simpel.

Met deze tips creëer je extra zit- en slaapplekken

Woonoplossing 1: slimme ruimtemakers

Elk jaar is het weer een geregel, maar uiteindelijk is het (meestal) reuzegezellig: het kerstdiner en natuurlijk oudejaarsavond. Misschien ben je al begonnen met recepten uitzoeken en de tafelschikking bedenken, maar heb je ook gedacht aan extra stoelen, zodat alle gasten kunnen zitten? De Tenzo eetkamerstoelen Lolly zijn superhandig, nemen weinig plaats in en zijn stapelbaar. Eenvoudig op te bergen na de feestdagen dus.

Heb je weinig ruimte? Denk praktisch en in oplossingen! Probeer je woonkamer zo logisch mogelijk in te delen door onnodige meubelstukken aan de kant te schuiven. Ga bijvoorbeeld voor statafels. Ideaal om aan te borrelen en je zet ze zo aan de kant als het tijd is voor spelletjes.

Toch liever zitten? Kies dan voor een eetkamerbank. Die neemt weinig ruimte in vergeleken met stoelen en biedt ook nog eens plaats aan meerdere personen. Deze eetkamerbank is ook nog eens hartstikke comfortabel dankzij de armleuningen. Lekker lang natafelen dus!

Woonoplossing 2: extra slaapplekken

Met kerst en oud en nieuw wordt het meestal laat. Wel zo gezellig als je gasten dan kunnen blijven slapen. Extra slaapplekken zijn zo geregeld. Heb je weinig ruimte? Dan is slaapelement Rumba ontzettend handig. Dit opvouwbare matras haal je zo onder je bed vandaan en je hebt in een mum van tijd een slaapplaats gecreëerd. Het enige wat je nu nog nodig hebt, is een dekbed en hoofdkussen.

Heb je iets meer ruimte? Overweeg dan eens het logeerbed Malpensa, een opklapbaar bed met schuimmatras. Inclusief beschermhoes, zodat je het bed na afloop weer stofvrij kunt opbergen. Een extra matras op de grond leggen, is natuurlijk ook altijd een mogelijkheid.

Extra slaapplek

Woonoplossing 3: multifunctioneel

Nog handiger is een slaapbank! Na het kerstdiner klap je de bank zo uit tot bed. Bijvoorbeeld deze lichtgrijze slaapbank, waar je met veel mensen op kunt zitten. Onder de chaise longue zit een handige ruimte om het beddengoed en de kussens in op te bergen.

Producten in dit artikel

Altijd op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen van Leen Bakker? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook of volg ons op Instagram!

Uitgelicht

Artikelen in dit thema