fbpx

Dit zijn de 5 meest gemaakte fouten bij het inrichten van de slaapkamer

Veel mensen zijn vaak druk bezig met het inrichten van openbare leefruimtes zoals de woonkamer. Maar het inrichten van de slaapkamer is minstens zo belangrijk!

Dit keer besteden we aandacht aan de slaapkamer en zetten we de 5 meest gemaakte ‘fouten’ voor je op een rijtje (én we geven je natuurlijk advies over hoe het anders kan).

1. Het kiezen van het verkeerde nachtkastje

In principe maakt het niet zoveel uit wat je als nachtkastje gebruikt – zelfs een leuke stoel kan volstaan – maar probeer wel te letten op de hoogte van het nachtkastje. Heb je een hoge boxspring met een laag krukje ernaast? Leuk! Maar niet echt handig als je ’s nachts je glas water probeert te pakken. Het kiezen van een item op de juiste hoogte is een kleine verandering, maar kan een groot verschil maken!

2. Weinig verlichting

Zorg ervoor dat er in je slaapkamer voldoende verlichtingsmogelijkheden zijn. Denk aan een mix van praktische en sfeervolle verlichting. Om te bepalen welk soort licht je nodig hebt, bedenk dan goed hoe je je slaapkamer gebruikt. Lees je graag in bed? Dan mag een goede tafellamp niet ontbreken!

Wil je wat anders? Dan is een mooie hanglamp ook een optie. Het geeft een eigentijdse look aan je slaapkamer en neemt ook geen ruimte in op je nachtkastje.

hanglamp slaapkamer

3. De rommelstoel in je slaapkamer

Wie kent ‘m niet: de rommelstoel. Een hippe variant in het hoekje van de slaapkamer; staat leuk, maar blijkt in de praktijk een drama te zijn. De stoel eindigt in veel huishoudens als kapstok, waar regelmatig de halve garderobe op ligt… Ons advies is daarom om de stoel weg te halen. Dit zorgt voor meer rust in je kamer én hoofd!

Een goed alternatief is een ladekast. Opgeruimd staat netjes!

4. Koude voeten

Je ziet het veel: een prachtige slaapkamer, zonder een fijne zachte landing naast het bed. Hoe fijn is het om wakker te worden, uit bed te stappen en met je blote voeten op een zacht vloerkleed te stappen… Leg het vloerkleed neer waar het het meest gewaardeerd zal worden. Een eenvoudige aanpassing die je ochtend nét dat beetje aangenamer zal maken!

vloerkleed slaapkamer

5. Verwassen beddengoed

Wist je dat beddengoed sfeerbepalend is voor je slaapkamer? Ga daarom voor fris, nieuw beddengoed in plaats van je verwassen, grauwe overtrek. Door voor een nieuw dekbedovertrek te gaan geef je je slaapkamer een totaal nieuwe look. Gezellige kussens en een plaid maken het geheel helemaal af!

Producten in dit artikel

Altijd op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen van Leen Bakker? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook of volg ons op Instagram!

Uitgelicht

Artikelen in dit thema