Dit is wat zwart kan doen voor je woonkamer

Zwart is een absolute klassieker als het om de inrichting van je huis gaat. Het is tijdloos én elegant. We laten je graag zien hoe je deze kleur kan combineren in je interieur.

Producten in dit artikel

Gedurfd en stoer: zwart

Wist je dat zwart eigenlijk helemaal geen kleur is? Dit geldt overigens ook voor wit. Kleuren hebben namelijk veel te maken met licht. Omdat er bij zwart een gebrek is aan licht, kunnen we niet spreken van een kleur. Toch blijft deze ‘kleur’ favoriet bij het stylen van een woonkamer of slaapkamer.

Wist je dat zwart perfect past binnen de industriële woonstijl?

Met deze kleuren kun je zwart combineren

We snappen dat zwart best overweldigend en intens kan zijn. Maar door het op een juiste manier toe te passen, kan het ontzettend goed uitpakken. Een tweetal voordelen van zwart is dat het een duurzame kleur is, waardoor je er niet snel op uitgekeken raakt én dat het met veel andere kleuren te combineren is.

#1: Zwart en wit

Deze combinatie is wellicht de bekendste. Wil je niet dat zwart de overhand krijgt? Dan kun je de basis van je woonkamer wit houden en enkel wat zwarte items toevoegen. Subtiel en toch stoer!

zwart wit interieur
Afgebeeld: vloerkleed Essenza, hanglamp Sabinar, hoekbank Lotte, sierkussen Monica, sierkussen Indy, ornament plant.

#2: Okergeel

Wil je meer warmte toevoegen aan je woonkamer? Kies dan eens voor okergeel en combineer deze warme kleur met stoer zwart.

Okergeel
Afgebeeld: bank Bristol, woonkussen Fatima, barkruk Spider, hanglamp Mike, vloerkleed Doodle.

#3: Houttinten

Zwart gaat heel goed samen met items van hout. Denk aan mooie accessoires zoals een houten bijzettafeltje of kruk met daarop een mooie lamp.


Afgebeeld: hanglamp townshend, eetkamerstoel Verdal, eetkamertafel Trevor, klok Marcel, tafellamp Tonora.

#4: Goud

Mag jouw woonkamer wel wat ‘glamour’ bevatten? Combineer zwart dan met goud. Denk aan mooie kandelaren, fotolijstjes of verlichting.


Afgebeeld:tafellamp Carlton, hanglamp Bruno, fotolijst Haarlem, sierkussen Sergio, theelichthouder Gershwin.

Nóg meer zwart

Producten in dit artikel

Altijd op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen van Leen Bakker? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook of volg ons op Instagram!

Uitgelicht

Artikelen in dit thema