fbpx

Checklist kinderkamer aanpakken

Krijgt je dochter of zoon een nieuwe kamer? Bijvoorbeeld omdat jullie net zijn verhuisd of omdat er een tweede kindje op komst is? Dan is het tijd voor het inrichten van een nieuwe kinderkamer voor de oudste.

Een mini-stappenplan om de kinderkamer aan te pakken

1. Plattegrond schetsen

Maak eerst een grove schets van de kamer en geef alle meubels een plek. Zo zie je precies hoeveel ruimte je overhoudt. Zorg voor een speelplek, een slaapplek en een relaxplek.

2. Kleur en thema kiezen

Hou één kleurpalet aan van bijvoorbeeld drie tinten. Dan oogt het rustig en blijft het één geheel. Dit is ook het moment om een thema te kiezen. Leuk om dit samen met je koter te doen. Waar worden zij blij van? Hoe meer je ze erbij betrekt des te beter het resultaat straks bevalt.

Gaan jullie voor stoere dinosaurussen of lieve panda’s? Dromerige wolken of overal stippen? Zoek je inspiratie? Hier vind je de 5 trends voor de kinderkamer.

Producten in dit artikel

3. Nieuwe meubels

In de babykamer nam een commode nog een prominente plek in. Dat hoeft nu niet meer, waardoor je ruimte overhoudt. Het ledikant kan vervangen worden door een kinderbed met bijpassend dekbed.

Kies voor een kledingkast en veel opbergruimte. Ga bijvoorbeeld voor een bed met bedlade onder het bed en stoere speelgoedkisten en -zakken. Deze zijn essentieel om rust te creëren in de kinderkamer.

Naast dat de kinderkamer functioneel moet zijn, moet er ook ruimte zijn om te spelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze stoere tipitent? In deze tent kan je kind urenlang indiaantje spelen!

4. Muurdecoratie

Er zijn veel manieren om een muur te decoreren. Afhankelijk van de ruimte en het type muur maak je je keuzes. Wil je het minimalistisch houden of juist zeer decoratief?
Gebruik één muur om een statement te maken. Bijvoorbeeld door een likje verf op de muur in een fris kleurtje, of een behangetje met een aansprekende print. Muurstickers zijn ideaal om te finetunen.

Kinderkamer
Afgebeeld: bed Ties, dekbedovertrek Annika, dekbedovertrek Bowie en dekbedovertrek Cleo

5. Accessoires

Maak de kamer helemaal af met bijpassende accessoires. Een lamp, een knuffelkussen voor op bed, een letterbox, vloerkleed of zitzak. Blijf opletten dat het qua kleur en stijl matcht met de rest van de kinderkamer.

Art for kids vloerkleed
Afgebeeld: Art for Kids vloerkleed Tipi

6. Raamdecoratie

Kinderen slapen veel beter in een donkere en koele kamer. Genoeg reden dus om eens te informeren naar verduisterende en zonlicht weerkaatsende (rol)gordijnen. Let wat betreft raamdecoratie in de kinderkamer goed op veiligheid en kies voor een print of kleur passend in het thema.

Hulp nodig bij het kiezen van raamdecoratie in de kinderkamer? In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten bij het kopen daarvan.

Altijd op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen van Leen Bakker? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook of volg ons op Instagram!

Uitgelicht

Artikelen in dit thema