5 x ‘wow’ met blauw

De kleur blauw geeft verkoeling en rust. Geen wonder dat deze kleur het zo goed doet in het interieur! Flexa heeft de blauwtint Denim Drift zelfs uitgeroepen tot dé kleur van 2017.

Tips voor meer blauw in jouw interieur

1. Blikvanger
Met kleur is de toon in je huis snel gezet. Ga voor een blikvanger in huis die de show steelt, zoals de retro donkerblauwe fauteuil Vita of de stoere ijsblauwe hoekbank Stuttgart in ribstof. Combineer ‘m met lekkere kussens en een zacht dekentje en jouw smaakvolle woonkamer is Pinterest-perfect!

Of wat dacht je van deze petrolblauwe fauteuil Viborg?

fauteuil blauw

2. Blauwe muren
Schilder een wandje in je woonkamer blauw. Ga voor een lichte grijs/blauwe kleur zoals denim drift, of als je iets meer gedurfds wil: ink blue. Dit zagen we ook bij de slaapkamer make-over in IJsselstein. Je kunt verschillende soorten blauw mixen en matchen, zelfs in één kamer. Kies bijvoorbeeld voor een rustige, vergrijsd blauwe wand in combinatie met een vloerkleed met een grafisch design.

3. It’s blue o’clock
Een accessoire waar je misschien niet direct aan denkt, maar essentieel is in je woonkamer: een klok! De Karlsson wandklok heeft een retro look én een kek kleurtje.

4. Match met geel
Wist je dat blauw heel goed combineert met goud en okergeel? Best gewaagd, maar o zo mooi! Okergeel is een warme kleur die de koelte van de blauwtint mooi compenseert. Heb je een donkerblauw item in je interieur? Voeg een accessoire in het okergeel of goud toe en voilà, een chic interieur in een handomdraai.

5. Sleeping blue
Vind je een blauwe muur nog te gedurfd om door te voeren in je woonkamer? Begin dan eens in je slaapkamer met bijvoorbeeld een blauw dekbedovertrek. Style de ruimte af met koele blauwe accessoires, zoals de Dundee vloerlamp. Dit geeft je kamer direct een chic tintje.

Nog meer ‘blue inspiration’ nodig?

Producten in dit artikel

Altijd op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen van Leen Bakker? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook of volg ons op Instagram!

Uitgelicht

Artikelen in dit thema