5 vrolijke kleuren voor in huis

We weten allemaal hoe kleur je ‘mood’ kan beïnvloeden. Maar als het op je huis aan komt, weet je dan welke kleuren je het beste kunt toevoegen?

Van deze vrolijke kleuren worden wij blij!

1. Geel

Een vrolijkere kleur dan geel bestaat bijna niet. Het is de kleur van de zon, geluk en creativiteit.

We begrijpen dat de kleur ook wat overweldigend kan zijn, maar met een aantal gele accenten kun je al een heel mooi effect creëren. Geel kan bijna met alle kleuren gecombineerd worden. Denk bijvoorbeeld aan okergeel met mooie aardetinten. Dit geeft je huis een warme uitstraling!

Gele vitrinekast
Afgebeeld: Vitrinekast New York
gele fauteuil
Afgebeeld: UMIX fauteuil Bronx

2. Groen

Groen is door het kleureninstituut Pantone uitgeroepen tot dé kleur van 2017. Door deze kleur toe te voegen aan je interieur haal je buiten naar binnen.

Groen is een natuurtint en is goed te combineren met andere natuurlijke elementen zoals hout of natuursteen. Kun jij geen genoeg krijgen van deze kleur? In het artikel 5x doen met groen vind je nóg meer inspiratie.

Bank groen
Afgebeeld: UMIX bank Bronx. Deze stel je handig samen met onze configurator.

3. Blauw

Er zijn tal van kleuren blauw: donkerblauw, lichtblauw, denim blauw… Flexa heeft de kleur ‘denim drift’ uitgeroepen tot kleur van het jaar. Deze blauwgrijze tint past bij elke woonstijl.

4. Roze

Roze, de kleur van de liefde en romantiek. De kleur kan een ruimte klein maken en komt daarom beter tot zijn recht in een ruimte met grote ramen en veel licht.


5. Rood

Toegegeven, deze kleur is best wel spannend. Maar rood kan veel warmte toevoegen aan je interieur. Kies jouw favoriete tint rood: bordeaux, tomatenrood of ga voor een framboosrode kleur.

Tip: wil je het heftige rood wat afzwakken? Combineer de kleur dan met bruintinten.

Bank rood
Afgebeeld: bank Harlem

Producten in dit artikel

Altijd op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen van Leen Bakker? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook of volg ons op Instagram!

Uitgelicht

Artikelen in dit thema